Outdoor Medicine

Menu

WFA (Wilderness First Aid)

Prijs: € 340

Periode: 01-06-2019 t/m 02-06-2019

Inleiding

De Wilderness First Aid is een unieke en uitgebreide eerste hulp cursus gericht op de liefhebber van het buitenleven. Het is een tweedaagse introductie tot algemene medische vaardigheden in het veld waar niet direct medische hulp voor handen is. De inhoud van de cursus volgt de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving en de algemene standaarden en medische eisen van de Wilderness Medical Society (WMS).

De doelgroep is de liefhebber van het buitenleven en/of de professional die tijd doorbrengt in afgelegen gebieden ver weg van medische hulp.  Medische kennis vooraf is niet noodzakelijk.

De WFA wordt gegeven in het kader van de Outdoor Academy van 360 explore die ons heeft uitgenodigd om deze cursus inhoudelijk te verzorgen. Vragen over de organisatie, inschrijving of locatie kunnen gesteld worden aan info@360explore.com

Het is mogelijk een Wildernis First Aid cursus te boeken als een op maat gemaakte in company cursus vanaf 12 personen. Door de praktijk sessies aan te passen naar een specifieke outdoor sport of wildernis omgeving kan de cursus nog meer worden afgestemd op de doelgroep. Neem voor meer informatie contact op met info@outdoormedicine.org

Praktische informatie

De WFA is een 2 daagse cursus van 16 uur en vindt plaats in en rondom het terrein van het Stayokay Hostel Soest, gelegen in een bosrijke omgeving met de Soester Duinen op steenworp afstand.

De cursus kost 340 euro, hierbij is de lunch bij inbegrepen. Het is mogelijk op de cursuslocatie te overnachten inclusief maaltijden.

Curriculum

Sponsoring

Accreditatie

De cursus bestaat uit twee dagen van instructie en praktijk. Na een succesvolle afronding ontvangen de deelnemer aan de cursus een certificaat. Certificering is gebaseerd op inzet en vaardigheid van de deelnemers tijdens de gehele cursus, 100% aanwezigheid is hiervoor voor noodzakelijk. Certificaten zijn geldig voor drie jaar. Voor verlenging dient de cursist de WFA cursus over te doen.

Deelnemers moeten minstens 16 jaar oud zijn om te participeren in deze cursus. Wie nog geen 18 jaar is heeft schriftelijke toestemming nodig van ouder of voogd. Medische kennis vooraf is niet noodzakelijk.

Benefiet

Instructeurs

Programma

Dag 1 | Introducties, assessment workshops & basis vaardigheden eerste hulp

Tijdens deze cursus leer je de benadering van een slachtoffer, hoe je een slachtoffer systematisch beoordeeld, afwijkingen herkennen in je lichamelijk onderzoek en wat te doen terwijl je wacht op hulp. We behandelen de inhoud van je medische kit en we zullen ingaan op algemene en wildernis gerelateerde ziektebeelden en levensreddende handelingen hiervoor.

  • handelen in noodsituaties; 

  • eerste benadering van de patiënt; 

  • workshops patient assessment; 

  • botbreuken, wondbehandeling en workshop spalken/immobilisatie. 


 

Dag 2 | Scenario's, theorielessen, workshops & afsluiting

  • evacuatie en workshop patiënt verplaatsen;

  • hypo- en hyperthermie; 

  • verdrinking en bliksem; 

  • medische noodgevallen; 

  • workshop medical kit.